Sunday, 8 May 2011

:: Tips-tips Menghadapi Peperiksaan ::

Hello there world! how are u today?
Hollaa,speaking pulak pokcik nie..mentang-mentang baru sembang pasal Fast Five..hahaha






okay guys..hari nie aku nak share sikit tips-tips sebelom korang melangkah masok dalam dewan peperiksaan...
cuak gila nak exam nie weh..tapi kalau korang dah betul-betul ready dengan ilmu yang penuh di dada..for sure korang akan dapat result yang gempak-gempak giler..

1. mestilah u'olls kene study sebelom exam..kalau dah exam buat ape nak study kan..hahaha

2. sentiasa selawat, baca doa penerang hati, buat solat hajat dan yang lain-lain.. pastikan rohani korang mantap..baru result boleh gempak..

3. mintak maap dengan kawan-kawan kalau ada buat salah..tapi u'olls tak semestinya bile nak exam je baru nak mintak maap..nampak sangat tak ikhlas..hahaha

4. korang kene basuh kaki dulu setiap kali nak tidur...supaya korang dapat tidur yang secukupnya..

5. nak makan korang pastikan baca doa dulu...baru berkat kan..

6. kuar jalan-jalan cari makan untuk releasekan tension..




7. sediakan peralatan exam dengan secukupnya...

8. belanja kawan korang makan...

9. post dekat facebook yang korang nak exam..mesti dorang akan wish luck dekat korang..

10. yang paling penting sekali jangan sesekali korang baca apa-apa dalam masa 15 minit lagi nak masuk dewan exam...ini akan menambahkan gabra dalam diri korang..


Study smart not last minute..okay??



p/s : Hari ni 8 Mei 2011 iaitu hari ahad...korang tau ada apa hari nie?? besday aku? Nope2!!

sebenarnya haru nie adalah sambutan Hari ibu...yeayy!! happy mother's day to my mom..muaahhh~!!




Bagi aku bukan hari nie je kita patut sambut hari ibu..sebenarnya hari ibu nie patut di sambut hari-hari...
Sape sokong aku tolong tekan like kat bawah nie... =)

2 comments:

.::Nuruljannah::. said...

tips2 ni korang wat takkk.???..haaaaa
berjaya x..??

Incik Domo-kun said...

konfem2 la tak try lg..jom pakat try utk exam nie... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...